Reparatie Main Board (placa de baza)

Problemele de alimentare la un laptop sunt, de obicei cauzate de un defect al mufei jack DC, priza de putere sau deteriorarea pinilor conectorului de alimentare, nemaipermitand încărcarea aparatului.

Conectorii de alimentare ai laptop-ului se pot rupe atunci când cablul de alimentare este tras accidental sau în mod repetat, deoarece acest lucru pune o presiune pe priza de curent continuu, care poate provoca daune laptopu-lui în cele din urmă. Service-ul nostru autorizat este specializat in repararea conectorilor de alimentare .

Contactati-ne dacă laptopul are oricare dintre aceste simptome:

  • Lumina de fundal de pe ecran este pâlpâitoare în timp ce laptopul se încărca!
  • Laptopul dvs. se schimba brusc de la baterie la sursa de alimentare!
  • Laptopul dvs. nu se incarca!
  • Mufa JACK de alimentare este distrusa partial sau total!
  • Laptopul detecteaza bateria dar se inchide cand este deconectat alimentatorul!
  • Bateria nu este detectata de laptop!
  • Bateria se descarca foarte repede dupa ce ajunge la un anumit nivel.!
  • Bateria se incarca doar daca mufa de alimentare este asezata intr-o anumita pozitie.!

Verificati daca mufa DC Jack este introdusa corect.

Mufele de laptop sunt elemente foarte vulnerabile care se pot desprinde. Toate mufele (mufa de alimentare, mufa USB, mufa pentru sunet / audio, mufa serial, mufa firewire sau mufa video etc) sunt lipite direct pe placa de bază.Adaptorul AC / DC sau incarcatorul asigura alimentarea laptopului cu energie si totodata incarca si bateria laptopului. Este foarte importanta folosirea incarcatorului corect pentru laptop.Daca te afli in situatia in care este de vina cablul sau mufa de alimentare, pe acestea poti foarte bine sa le inlocuiesti, sa le schimbi. Trebuie doar sa te asiguri sa noua mufa are marimea si caracteristicile mufei vechi. Daca totul este in regula cu noua mufa atunci nu mai ramane decat sa o taiem pe cea veche si sa sa o lipim pe cea noua.

Multe defecte apar in cascada.

De exemplu din cauza sursei de alimentare defecte poate duce la defectarea controlerelor.
Schema interna de functionare a unui laptop este o structura complicata. Aceasta contine un numar mare de asa-numitele key (switch-uri si intreruptoare), precum si stabilizatori pentru a asigura nivelul necesar de tensiune pentru fiecare dispozitiv.
Desigur, un astfel de sistem contine circuite de limitare si mai multe niveluri de protectie impotriva oscilatiilor de tensiune, dar care nu fac fata intotdeauna.

Problemele legate de alimentare sunt periculoase deoarece pot conduce la defectarea dispozitivelor de pe placa de baza.