Diagnostica si Testarea PC

Pentru PC-uri, sunt disponibile mai multe programe de diagnosticare.

Unele funcții de diagnosticare sunt integrate în hardware-ul PC-ului sau în dispozitivele periferice, iar altele iau forma utilitarelor din sistemul de operare sau a unor produse software  separate. 

Tipurile  de software de diagnosticare sunt urmatoarele:

       POST . Autotestul la punerea sub tensiune se executa ori de cîte ori PC-ul este pornit.

       Software de diagnosticare furnizat de producator. Mulți dintre producatorii mari – IBM, COMPAQ, HEWLETT- PACKARD, DELL și altii - realizează un software de diagnosticare special conceput pentru sistemele lor. 

       Software de diagnosticare a perifericelor. Multe dispozitive hardware sunt livrate impreună cu un software de diagnosticare specializat, conceput pentru a le testa funțiile particulare. Alte dispozitive pot furniza software-ul de diagnosticare ca un program separat pe un disc.

       Software de diagnosticare din sistemul de operare.  Sistemele de operare  includ o gamă largă de aplicații de diagnosticare.

       Software de diagnosticare de pe piata. Exista mai multi producători care realizeaza software de diagnosticare de uz general pentru PC-uri .

Notă:Taxa de diagnosticare este GRATUITĂ dacă calculatorul este reparat in centrul nostru, iar in cazul in care clientul NU iși dă acceptul pentru reparație-achită taxa de diagnosticare care variază în dependență de complexitatea lucrărilor efectuate.